Voor wie geschikt?

Dogfrisbee is geschikt voor (bijna)  iedere hond op eigen niveau en voor ieder mens op eigen niveau!

U moet u voorstellen dat grote zware honden niet de aangewezen hond zijn voor deze intensieve sport waar snelheid, lenigheid, explosieve kracht, uithoudingsvermogen een zware rol spelen. Dit geldt overigens ook voor honden met extreem lange ruggen, denkend aan teckels. Vergeet de honden met korte snuitjes niet, bijvoorbeeld de mopshondjes, pekineesjes etc, zij hebben moeite de frisbees te vangen, maar nog veel belangrijker is dat zij heel veel problemen gaan ondervinden met de ademhaling..

De hond is met 18 maanden fysiek volgroeid. Vanaf die leeftijd kunt u de intensiteit van dogfrisbee gaan verhogen. Tot die tijd is er nog heel veel te doen in de frisbeesport. Vanaf een pup zijn er al mogelijkheden. Een pup spelenderwijs laten kennismaken met de frisbee. Tijdens het opgroeien kunt u de frisbee gebruiken als beloning bij de gehoorzaamheidsoefeningen. Verder kunt u vele doggydance-oefeningen leren aan de hond en deze implementeren in de dogfrisbeetraining. Bij 12 maanden oud kunt u meer gaan werken aan de conditite van de hond. Intussen heeft u heel mooi de tijd om de werptechnieken van het frisbee heel goed onder de knie te krijgen, zodat u veilig en verantwoord de frisbees kunt werpen voor de hond. Net als een mens heeft ook een hond de tijd nodig om fysiek en mentaal klaar gestoomd te worden voor intensieve sport. Spieren moeten ontwikkeld worden, pezen en aanhechtingen moeten gesterkt worden, springkracht moet ontwikkeld worden. Mentaal moet een hond er ook klaar voor zijn. Er zijn veel rassen wie met 3 a 4 jaar pas geestelijk volwassen zijn, dus neem de tijd en u heeft jaren plezier met uw hond in de dogfrisbeesport.

Een goede training naast de frisbeesport is Balans en Coördinatie. Hier leert een hond zich bewust te worden van zijn lijf en zal leren deze goed te gaan gebruiken. Tevens is dit zeer goed voor het zelfvertouwen.