Puck van der Marel

Ik ben Puck, geboren in 1964. Ik woon samen met Australian Shepherds Buddy & Jake en Border Collie Jasmine. Wij vinden dogfrisbee geweldig! Buddy is van mei 2007. Door hem is het dogfrisbeevirus begonnen. Hij was toen nog een jonge hond.

Mijn roots liggen in de fitness. Vanuit deze (top)sport ben ik begonnen met het geven van instructie aan sporters. Inmiddels heb ik 30 jaar ervaring in lesgeven, zowel in groepsverband als in persoonlijke begeleiding. Tevens heb ik nauw samengewerkt met sportfysiotherapeuten en begeleiding gegeven ten behoeve van revalidatietrajecten. Daarnaast ben ik zelf sportmasseur.

Daarbij rijd ik al 45 jaar paard. Mijn kennis van horsemanship en westernrijden heb ik door lessen overgedragen aan ruiters. Parallel hieraan gaf ik  training aan hondenliefhebbers op gebied van ‘gehoorzame huishond’, ‘balans en coördinatie’, ‘gangenwerk en anatomie’.
Zowel in de paarden als hondenwereld heb ik een ruime ervaring.

Naast dogfrisbee houd ik de algemene conditie van mijn honden op peil door middel van balans- en coördinatietrainingen en fietsen en zwemmen. Daarbij zijn ook speuren en denkspelletjes essentieel voor een goede mentale ontwikkeling en conditie. Met Jasmine ben ik een nieuwe uitdaging aangegaan, namelijk schapen drijven.

Sinds maart 2009 ben ik gestart met mijn dogfrisbeeclub Amazing Frisbee Dogs en samen met de deelnemers genieten wij al jaren van deze fantastische sport.