Er is niet direct een kledingvoorschrift of wedstrijdtenue voorhanden.Wat wel belangerijk is om rekening mee te houden is veiligheid en comfort.
Hoe verder u bent in de dogfrisbeesport, hoe belangrijker de kleding wordt. Denkend aan een stukje bescherming voor uw rug en benen (nagels van de hond), het vies worden van de kleding door met knieen dan wel rug op de grond te liggen.
Hieronder een aantal tips;

Een ruimzittende korte/capri of lange broek. Rekening houdend met het feit dat u met regelmaat door de knieeen gaat of een spreidstand maakt. Verder is het belangrijk dat de stof niet te glad is, zodat de hond bij de leg vaults niet weg glijdt.
Let bij de ruimzittende broeken in de vorm van baggys, workers etc op de grote zakken, dat de hond er niet in blijft hangen met de poten zodat deze crasht. Altijd de zakken dicht maken.

Een shirt, sweatshirt of iets dergelijks is prettig, comfortabel. Houd rekening mee dat een capuchon gevaarlijk kan zijn wanneer u met de hond gaat back vaulten. De mogelijkheid bestaat dan dat de hond in de capuchon blijft hangen. Wanneer u zo ver bent dat uw hond over
uw rug vault, is het een goed optie de capuchon onder het vaultvest te verstoppen. Ë

 

Dan de schoeisel. Goede stevige schoenen is belangrijk. Bij startende handlers is het geen probleem om bergschoenen aan te trekken. Goede stevigheid. Echter door het zware profiel en te lomp aan de voet, zult u merken dat de schoenen niet fijn worden wanneer u verder in de sport bezig bent. Dan zijn de sportschoenen met een goed draaivlak onder de voet veel fijner. (tennisschoen bijvoorbeeld). Sportschoenen met noppen zou mogelijk veel weerstand kunnen bieden en niet veilig voor uw knieeen kunnen zijn.