Hans de Rooij

Ik ben Hans de Rooij. Samen met mijn vrouw Karin en onze twee kinderen Anouk en Stan woon ik in Veldhoven.

Onze hond Spike is een 10-jarige kruising Engelse Springer Spaniel x Australian Shepherd. Toen een kennis hoorde dat we deze hond zouden aanschaffen, heeft hij mij een Engelstalig boek uitgeleend over Australian Shepherds. Ik las hierin een leuk stuk over activiteiten om met dit ras te doen. Ik was vooral verrast over dogfrisbee en besloot dit te gaan doen met Spike.

We gingen toen Spike nog maar 6 maanden oud was naar een wedstrijd kijken. Ik vond het fantastisch en kocht ter plaatse frisbees. Ik startte later bij een club in mijn omgeving.

Tijdens de training merkte ik al snel hoe leuk het was en ik besloot me in te schrijven voor mijn eerste wedstrijd. Dat was december 2008, de Christmas-cup in Assen.

Na een paar jaar sloot ik me aan bij Amazing Frisbee Dogs. Hier train ik met veel plezier. In 2016 rondde ik de cursus dogfrisbee-instructeur af met certificaten voor module 1, 2 en 3. Inmiddels ben ik trainer bij Amazing Frisbee Dogs en geef les op de locaties Geldrop en Riethoven. Vanaf maart 2019 beheer ik Amazing Frisbee Dogs Riethoven.

Spike neemt nog steeds deel aan wedstrijden en demonstraties. Binnen de frisbee-scène wordt hij ook wel Flaussie genoemd, vanwege zijn Flaporen en Aussie-uiterlijk. Hij is mijn beste maat en ik hoop nog lang met hem deze fantastische sport te beoefenen.