Demonstraties
Wij hebben een demoteam dogfrisbee en kunnen demonstraties verzorgen om deze geweldige hondensport te promoten en/of hondenscholen te laten kennismaken met dogfrisbee.

Binnen ons demoteam zijn er minder gevorderde en gevorderde handlers met de honden. Tevens is er een variatie aan hondenrassen om u te laten zien dat deze sport voor iedere hond en handler geschikt is mits op eigen niveau!

In de demonstraties zullen wij laten zien wat een variatie aan worpen, manoeuvres en sprongen met de hond mogelijk zijn. Dit zal gedemonstreerd worden op swingende achtergrondmuziek. De handlers met hun hond wisselen elkaar af in de demo en de speaker zal intussen uitleg geven wat de handlers met hun honden laten zien. Is er geen geluidsinstallatie aanwezig, dan zullen wij deze zelf verzorgen.
Een aaneensluitende demonstratie is over het algemeen 20 minuten in totaal. Meerdere blokken van  20 minuten is mogelijk mits er voldoende rust tussen de blokken zit. In overleg kunnen wij als demoteam het publiek na de demonstraties laten kennis maken met dogfrisbee.  Dit zal gebeuren onder leiding van het demoteam.

Workshop
Naast het verzorgen van demonstraties bestaat er tevens de mogelijkheid tot het boeken van workshops.

Een workshop is interactief en voor groepen van minimaal 8 tot maximaal 25 personen. Er wordt een demonstratie gegeven door de instructeur(s) met de hond(en) om een indruk te geven wat dogfrisbee inhoudt. Vervolgens zal de instructeur de groep deelnemers een stukje uitleg geven over dogfrisbee, veiligheid en techniek. Daarna zal de instructeur de groep gaan coachen in de werptechnieken dogfrisbee.  Na de pauze komen een voor een de honden erbij en maken zij kennis met dogfrisbee. Overigens kunnen er uiteraard ook handlers met honden meedoen wie al bekend zijn met dogfrisbee, wij kunnen u immers naar een hoger niveau brengen.

De frisbees die gebruikt worden zijn professionele frisbees, tevens leenfrisbees van de instructeurs. Tevens bestaat er de mogelijkheid een workshop te boeken inclusief nieuwe frisbees.

Ondergrond
De demo’s en workshops kunnen zowel binnen, maar het liefst buiten gegeven worden, immers het is een buitensport. De ondergrond is van groot belang voor de veiligheid van de honden en handlers. Een goede demping denkend aan grasveld of zand (indoor/outdoor manegebakken, evt. met combi van vilt) is een vereiste. Mocht het zijn dat de ondergrond niet geschikt is, dan hebben wij de mogelijkheid om een mobiele dempende vloer mee te nemen.

Vergoeding
Voor de demonstraties en workshops rekenen we een onkostenvergoeding, echter deze is mede afhankelijk van het aantal demonstraties/workshops en de reisafstand. Wij zullen dit in overleg met u vaststellen. Versnaperingen zoals koffie,thee,fris voor de instructeurs is vanzelfsprekend.

Informatie verstrekken
We zouden het op prijs stellen als we de beschikking hebben over een stand/kraam o.i.d. waar we informatie kunnen verstrekken vanuit Amazing Frisbee Dogs.

Voor de vervolglessen dogfrisbee wordt u verwezen naar de dogfrisbeeclub. Voor de aanschaf van frisbees wordt u verwezen naar de juiste dogfrisbeeverkooppunten.

Contact
Wilt u meer informatie omtrent dogfrisbeedemo’s of -workshops, kunt u contact opnemen via het contactformulier.