Hans de Rooij

Hans & Spike

Ik ben Hans de Rooij, ik woon samen met Karin, onze 2 kinderen Anouk, Stan en onze hond Spike in Veldhoven.

Spike is een kruising Engelse Springer Spaniel Australian Shepperd van 9 jaar. Toen we aan een kennis vertelde dat we deze hond 9 jaar geleden zouden aanschaffen heeft hij mij een Engelstalig boek te leen gegeven over Australian Shepperds. Hier stond een heel leuk stuk in beschreven over de activiteiten van dit honden ras. Een van de activiteiten was dogfrisbee. Toen ik dit las was dit wel de sport die ik wilde gaan doen met een hond.

We zijn in Heerde naar een wedstrijd wezen kijken toen Spike nog maar 6 maanden was. Ik vond dit zo fantastisch dat ik daar frisbee’s heb gekocht en informatie heb ontvangen van een club bij mij in de buurt.

Hier zijn we aan het trainen gegaan en snel merkte ik dat dit een fantastische bezigheid is met je hond. Ik ben hier wedstrijden in gaan doen en mijn eerste wedstrijd was in december 2008 de christmas cup in Assen.

Na een paar jaar bij deze club getraind te hebben, heb ik besloten om aansluiting te zoeken bij Amazing Frisbee Dogs. Hier train ik met veel plezier, In 2016 heb heb de cursus dogfrisbee instructeur module 1 en 2 afgerond met een certificaat. Inmiddels ben ik trainer bij Amazing Frisbee Dogs en geef les in Geldrop en Veldhoven en daar waar nodig in Limburg

Spike neemt nog steeds deel aan wedstrijden, demo’s etc. Binnen de frisbee scene wordt hij ook wel Flaussie genoemd, dit komt door zij Aussie uiterlijk met flap oren. Dan krijg je Flap oor Aussie (Flaussie). Hij is mijn beste maat en hoop nog lang met hem deze fantastische sport te kunnen beoefenen.