Distance

Jacy
Distance is een apporteerspel. Er zijn meerdere benamingen voor dit spel; toss & fetch, mini-distance, throw & catch, de benaming hangt af van de Dogfrisbee-organisatie.

U werkt met 1 frisbee. U laat veiligheidshalve de hond achter u langs lopen en stuurt uw hond vooruit, wanneer de hond u passeert gooit u de frisbee. De hond moet de frisbee uit de lucht vangen en terug komen brengen bij u. Dan herhaalt u de actie weer.

 

 

 

In wedstrijdverband:

4 formats distanceveldenDit onderdeel duurt 60 of 90 seconden (afhankelijk van de organisatie waar u onderspeelt) en u mag maar 1 schijf gebruiken. Het terrein is over een lengte van 50 meter verdeeld in vakken. Tevens hebben de meeste velden een bonusvak/veld. De tijd start als een schijf wordt gegooid of de hond de startlijn heeft gepasseerd.  U gooit een schijf in een zo’n ver mogelijk vlak op zo’n manier dat de hond hem kan vangen.  De hond moet de schijf terugbrengen en u gooit weer vanachter de startlijn met dezelfde schijf. Afhankelijk van de wedstrijdorganisatie wordt de puntentelling bepaald. Schijven die buiten het afzetlint terecht komen, deze tellen natuurlijk niet mee. Hier treft u de verschillende distancevelden. Elke organisatie heeft een eigen uitgedacht distanceveld. Zie hier de 4 grote formats waaronder de meeste wedstrijden gespeeld worden. U ziet de verschillen in lengte, breedte, bonus, aantal gespeelde seconden. Klik op afbeelding om deze te vergroten.